🎄 Friss kenyér az ünnepekre? Könnyebb, mint gondolnád!✨

Igen, a kovászos kenyeret lehet mélyhűteni, és ez egy kiváló módja annak, hogy hosszabb ideig megőrizd a frissességét. Íme néhány tipp, hogyan fagyaszd le és hogyan használd fel a legjobb eredmény érdekében:

Hogyan mélyhűtsd a kovászos kenyeret?

  1. Frissesség megőrzése:

    • A kenyeret a sütés napján vagy legfeljebb másnap érdemes lefagyasztani, amikor még friss.

    • Ha szeletelve használod, érdemes előre felszeletelni, hogy később könnyebben kivehess belőle annyi szeletet, amennyire szükséged van.

  2. Csomagolás:

    • Tekerjük be a kenyeret légmentesen fóliába (pl. folpack), majd helyezzük zárható műanyag zacskóba.

    • Az alapos csomagolás megakadályozza a fagyási sérüléseket és a kenyér kiszáradását.

Meddig tartható el?

A kovászos kenyér ízét és állagát a fagyasztóban körülbelül 1 hónapig megőrzi majd elfogyasztani a legjobb minőség érdekében.

Hogyan olvaszd ki?

  1. Szobahőmérsékleten:

    • Helyezd a kenyeret szobahőmérsékletre, és hagyd lassan kiolvadni. Ez a módszer segít megőrizni a kenyér puhaságát és ropogós héját.

  2. Sütőben frissítés:

    • Előmelegített sütőben (kb. 150°C-on) 10-15 percig melegítve a kovászos kenyér újra olyan lesz, mintha frissen sült volna.

  3. Pirítós készítése:

    • A szeletelt kenyeret közvetlenül fagyasztott állapotból is megpiríthatod.

Miért praktikus a fagyasztás?

  • Elkerülheted a pazarlást.

  • Mindig kéznél lehet friss kenyér.

  • Tökéletes megoldás, ha előre szeretnél készülni, például ünnepek előtt.

Tipp: A Búzakovász Kézműves Pékségek kovászos kenyerei remekül alkalmasak a fagyasztásra, hiszen természetes kovászuknak köszönhetően megőrzik az ízüket és állagukat még a mélyhűtés után is! 🥖✨

Üzleteink listáját itt találod!

Previous
Previous

Vízkeresztkor kalács az asztalon!

Next
Next

Egy immunrendszert támogató kenyér: a hagymáskenyér